Universitaire opleiding Philosophy, Politics and Economics

WO Philosophy, Politics and Economics (bachelor)

Ben jij geïnteresseerd in de snelle veranderingen in onze moderne wereld en wil je een verschil maken in de relatie tussen management, samenleving en technologie? Dan is de opleiding Management, Society and Technology iets voor jou! Deze multidisciplinaire opleiding biedt een unieke combinatie van management, sociale wetenschappen en technologie, waardoor je wordt uitgedaagd om complexe problemen aan te pakken en innovatieve oplossingen te vinden. In de hedendaagse samenleving speelt technologie een steeds grotere rol in organisaties en de maatschappij als geheel. Deze opleiding bereidt je voor op de uitdagingen en mogelijkheden die gepaard gaan met de snelle technologische ontwikkelingen en de impact ervan op managementpraktijken en de maatschappij.

Wat kun je worden na de opleiding PPE?

Afgestudeerden van de opleiding Management, Society and Technology hebben een breed scala aan carrièremogelijkheden. Je kunt werkzaam zijn op het snijvlak van management, technologie en maatschappij, waarbij je innovatieve oplossingen ontwikkelt en implementeert in organisaties. Mogelijke carrièrepaden zijn onder andere managementconsultant, technologieadviseur, projectmanager voor innovatie en duurzaamheid, of beleidsadviseur op het gebied van technologie en samenleving. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een eigen onderneming te starten en innovatieve bedrijfsmodellen te ontwikkelen die inspelen op technologische en maatschappelijke veranderingen. De arbeidsmarkt voor professionals met kennis van management, samenleving en technologie is veelbelovend. Bedrijven en organisaties zoeken naar talent dat in staat is om de complexe uitdagingen van de moderne wereld aan te pakken en innovatieve oplossingen te bieden. Met een diploma in Management, Society and Technology heb je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een waardevolle bijdrage te leveren in diverse sectoren, waaronder technologiebedrijven, adviesbureaus, overheden en non-profitorganisaties.

Studieprogramma Philosophy, Politics and Economics

Het studieprogramma van Management, Society and Technology is interdisciplinair en omvat vakken uit verschillende vakgebieden, waaronder managementwetenschappen, sociologie, economie en technologie. Je leert kritisch denken, analytische vaardigheden en probleemoplossende methoden toepassen op vraagstukken op het gebied van management, technologie en maatschappij. Tijdens je studie werk je aan projecten en casestudies waarbij je de geleerde concepten toepast in echte situaties. Je hebt ook de mogelijkheid om stage te lopen bij organisaties die zich bezighouden met management en technologie, waar je waardevolle praktijkervaring kunt opdoen en je netwerk kunt uitbreiden.

Vaardigheden en eigenschappen PPE-opleiding

Om succesvol af te studeren in de opleiding Management, Society and Technology, zijn bepaalde vaardigheden en eigenschappen van belang. Je moet in staat zijn om complexe problemen te analyseren, verbanden te leggen tussen management, technologie en maatschappelijke vraagstukken, en innovatieve oplossingen te bedenken. Kritisch denken, analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen zijn essentieel. Daarnaast is het belangrijk om goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden te hebben, omdat je vaak zult werken in multidisciplinaire teams. Creativiteit, nieuwsgierigheid en een ondernemende mindset zijn ook waardevolle eigenschappen voor deze opleiding, omdat je wordt uitgedaagd om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te innoveren.

Defensie
Philosophy, Politics and Economics Philosophy, Politics and Economics
Fixusopleiding nee
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 1 jaar
Titel na studie Bachelor of Science
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Voor de opleiding Philosophy, Politics and Economics is je profielkeuze op het vwo niet van invloed op je toelating. Ongeacht het profiel dat je hebt gekozen, ben je toelaatbaar tot deze opleiding. Het maakt dus niet uit of je het profiel Natuur en Techniek, Economie en Maatschappij, Cultuur en Maatschappij (aangevuld met Wiskunde A of B) of Natuur en Gezondheid hebt gevolgd.

Cultuur & Maatschappij ja, aangevuld met wiskunde A of B
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

Voor de opleiding Philosophy, Politics and Economics geldt het komende studiejaar geen numerus fixus.

Kies jij voor een voltijd opleiding PPE? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de PPE opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-.

Ben jij van plan om je voor de opleiding Philosophy, Politics and Economics in te schrijven? Dan dien je dit bij publieke universiteiten voor de inschrijfdatum te doen.

3 tips voor de opleiding Philosophy, Politics and Economics
  • Keuze voor een beroep geeft focus aan je studie.
  • Een studentenvereniging is goed voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in de psychologie, politiek of economie.