Universitaire opleiding Law in Society

WO Law in Society (bachelor)

Welkom bij de universitaire opleiding Law in Society! Deze voltijdse opleiding biedt een unieke benadering van het bestuderen van recht in een internationale context, waarbij de voertaal Engels is. Law in Society richt zich niet alleen op juridische kennis, maar ook op de bredere maatschappelijke en ethische aspecten van het recht. Binnen de opleiding Law in Society onderzoek je hoe wetgeving invloed heeft op de samenleving en ontwikkel je kritisch denken en intercultureel begrip. Door middel van interactieve colleges en discussies word je uitgedaagd om de complexe juridische vraagstukken van vandaag te begrijpen en analyseren.

Is er een goede arbeidsmarkt na Law in Society?

Afgestudeerden van Law in Society hebben toegang tot diverse carrièremogelijkheden. Je kunt aan de slag in juridisch advies, beleidsvorming, non-profitorganisaties, mensenrechtenactivisme, overheidsdiensten en internationale organisaties. Daarnaast biedt de opleiding mogelijkheden voor vervolgstudies, zoals een master in de rechten of aanverwante disciplines.

Studieprogramma van Law in Society

Het studieprogramma van Law in Society omvat een breed scala aan vakken, waaronder rechtsfilosofie, recht en technologie, mensenrechten en juridische sociologie. Je krijgt de kans om deel te nemen aan stages en internationale uitwisselingsprogramma's, waardoor je je horizon verbreedt en praktische ervaring opdoet.

Ben jij dit?

Om succesvol af te studeren in Law in Society is het belangrijk om een kritische denkwijze te ontwikkelen, nauwkeurig te kunnen analyseren en helder te kunnen communiceren. Je verfijnt je onderzoeksvaardigheden en leert complexe juridische vraagstukken te begrijpen en te interpreteren. Daarnaast zijn intercultureel bewustzijn, taalvaardigheid en het vermogen om effectief samen te werken in internationale teams waardevolle vaardigheden. Kies voor Law in Society en betreed de wereld van recht in een internationale context. Het biedt een uitdagend programma, begeleid door deskundige docenten, en stelt je in staat een betekenisvolle juridische toekomst na te streven.

Defensie
Law in Society Law in Society
Fixusopleiding nee
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 1 jaar
Titel na studie Bachelor of Laws
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Bij de opleiding Law in Society is je profielkeuze op het vwo niet van invloed op je toelating. Alle profielen van het vwo maken je toelaatbaar tot deze opleiding. Het is echter belangrijk op te merken dat een goede beheersing van het Engels essentieel is, aangezien sommige lessen volledig in het Engels worden gegeven. Als je een hbo propedeuse hebt behaald, betekent dit niet automatisch dat je toegang hebt tot een universitaire opleiding. Universiteiten kunnen aanvullende eisen stellen waaraan je moet voldoen. Het kan vaak een uitdaging zijn om over te stappen van het hbo naar de universiteit, aangezien het niveau en de verwachtingen kunnen verschillen.

Cultuur & Maatschappij ja
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

Voor de opleiding Law in Society geldt voor het aankomende studiejaar geen numerus fixus.

Kies jij voor de opleiding Law in Society? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-.

Ben jij van plan om je voor de opleiding Internationaal Recht in te schrijven? Dan dien je dit bij publieke universiteiten voor de inschrijfdatum te doen.

3 tips voor de opleiding Law in Society
  • Bedenk wat je wilt worden na Law in Society.
  • Een studentenvereniging is goed voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in de rechten.