Universiteit Utrecht (UU)

De Universiteit Utrecht scoort hoog in verschillende rankings, als een goede universiteit. De Universiteit Utrecht behoort tot de grootste universiteiten van Nederland en heeft erg veel verschillende universitaire opleidingen. Ze hebben veel aandacht voor jouw talenten en ambities.

Als studentenstad is Utrecht erg prettig met veel kroegen en terrasjes. Er wonen veel studenten in deze stad en hierdoor is de kamernood behoorlijk hoog. Je moet dus tijdig beginnen met het zoeken naar een kamer. Als je lid wilt worden van een studentenverening, wil dit vaak wel helpen. Je moet dan meestal hospiteren, en hopen dat jouw eventuele huisgenoten je gaan instemmen. Doordat Utrecht in het midden van het land ligt, is het goed te bereiken voor iedereen in Nederland en zal je dus nooit heel ver moeten reizen naar je (ouderlijk) huis.

Utrecht kent een algemene introductie tijd, "Utrechtse Introductie TIJD" (UIT) voor aankomende studenten van hogescholen en de universiteit. Zo leer je meer over de stad en ontmoet je veel mensen.

Als je meer wilt weten over de Universiteit Utrecht, kun je de afdeling Studievoorlichting om studieinformatie vragen:

Tel.: (030) 253 26 70
Fax: (030) 253 36 85
E-mail: studievoorlichting@uu.nl

Meer weten over studeren in Utrecht?