Universitaire opleidingen onderwijs

Opleidingen onderwijs

Verdiep je je graag in de ontplooiing van kinderen, tieners en volwassenen, dan kun je verschillende kanten op. Bijvoorbeeld werken in de pedagogiek waarbij je je onderdompelt in de vorming en de opvoeding van kinderen. Elk kind heeft een andere ontwikkeling, maar wat is goed en fout? Bij Onderwijskunde leer je alles over het leergedrag van kinderen maar ook volwassenen.

Welke universitaire opleidingen bestaan er binnen de studierichting Onderwijs en Opvoeding?

Als je het interessanter vindt om je je te verdiepen in het leren van mensen dan kun je je laten opleiden tot onderwijskundige om bijvoorbeeld onderwijsbeleid en leermethoden te ontwikkelen of advies daarover te geven.

Universitaire opleidingen gericht op Onderwijs

Onderwijswetenschappen

Onderwijs is nodig om je je leven lang te blijven ontwikkelen. Maar wanneer kun je spreken van goed en betrouwbaar onderwijs?

Pedagogische Wetenschappen

Een pedagoog verdiept zich in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Pedagogische Wetenschappen van PO

Ben jij op zoek naar een universitaire opleiding waarin je je kunt verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en hun onderwijs?

Defensie
Educatieve minor

Wil je graag lesgeven in jouw vakgebied op het vmbo of de onderbouw van havo of vwo? Dan kun je op bijna elke universiteit tijdens je bachelor een Educatieve minor volgen. Na deze minor mag je voor de klas staan, maar nog niet bij de bovenbouw.

3 tips voor een opleiding in het onderwijs
  • Focus je alvast op een beroep in het onderwijs.
  • Is er een studievereniging? Ga kijken.
  • Kun jij nu al een baantje vinden in het onderwijs?
Open dagen
Studeren zonder diploma

Heb je interesse in een universitaire opleiding in de richting onderwijs en opvoeding, maar beschik je niet over juiste diploma's? Informeer dan naar de mogelijkheden om de 21+ toets (Colloquium doctum) te doen. Je moet dan wel minimaal 21 jaar zijn. Besef dat dit geen makkelijk weg is, omdat de eisen die worden gesteld zwaar zijn. Wel is dit de manier om zonder een toelaatbaar diploma bijvoorbeeld Onderwijskunde of Pedagogische Wetenschappen te studeren.