Universitaire opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie

WO Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie (bachelor)

Betreed de boeiende wereld van Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie en maak jouw stempel op het wereldtoneel met deze dynamische universitaire opleiding. Als je gefascineerd bent door mondiale vraagstukken, internationale politiek en het bevorderen van vrede en samenwerking tussen landen, dan biedt deze opleiding jou de ideale springplank voor een carrière met wereldwijde impact.

Wat kun je worden na de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie?

De opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie opent de deuren naar diverse en opwindende carrièremogelijkheden. Na het behalen van jouw diploma kun je solliciteren naar functies bij internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, Europese Unie, NAVO, niet-gouvernementele organisaties en diplomatieke missies. Daarnaast zijn er mogelijkheden binnen de publieke sector, beleidsadviesorganen, internationale bedrijven en de media. Je kunt je specialiseren in gebieden zoals diplomatie, internationale ontwikkeling, internationale veiligheid, mensenrechten en conflictoplossing.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie krijg je diepgaand inzicht in de complexe interacties tussen staten, internationale instellingen en niet-statelijke actoren. Je bestudeert onderwerpen zoals internationale conflicten, diplomatie, internationale veiligheid, ontwikkelingssamenwerking, wereldwijde governance en nog veel meer. Door middel van uitdagende vakken, seminars en praktische projecten ontwikkel je niet alleen een solide kennis van internationale politiek, maar ook analytische vaardigheden, intercultureel begrip en probleemoplossend vermogen.

Ben jij goed in?

Om een diploma in Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie te behalen, is het essentieel om een brede set vaardigheden te ontwikkelen. Je moet in staat zijn om complexe politieke vraagstukken te analyseren en te begrijpen, kritisch te denken, helder te communiceren en effectief samen te werken in interdisciplinaire teams. Daarnaast zijn intercultureel bewustzijn, talenkennis en het vermogen om te onderhandelen en compromissen te sluiten van onschatbare waarde in een internationale context. Pak deze unieke kans om jouw passie voor internationale zaken om te zetten in een diploma in Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie.

Defensie
Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie
Fixusopleiding nee
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 1 jaar
Titel na studie Bachelor of Arts
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Voor de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie is je profielkeuze op het vwo niet van invloed op je toelating. Ongeacht het profiel dat je hebt gekozen, ben je toelaatbaar tot deze opleiding. Het maakt dus niet uit of je het profiel Natuur en Techniek, Economie en Maatschappij, Cultuur en Maatschappij of Natuur en Gezondheid hebt gevolgd.

Cultuur & Maatschappij ja
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

Voor de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie geldt het komende studiejaar geen numerus fixus.

Kies jij voor een voltijd opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie aan een universiteit? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de wo opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-.

Ben jij van plan om je voor de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie in te schrijven? Dan dien je dit bij publieke universiteiten voor de inschrijfdatum te doen.

3 tips voor de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie
  • Keuze voor een beroep geeft focus aan je studie.
  • Een studentenvereniging is goed voor je netwerk.
  • Zoek een internationale bijbaan.