Universitaire opleiding Global Law

WO Global Law (bachelor)

Ontdek de boeiende wereld van Global Law en geef jouw juridische carrière een internationale dimensie met de opleiding Global Law aan de gerenommeerde universiteit van Tilburg. Als je een passie hebt voor recht, internationale betrekkingen en de complexe uitdagingen van onze steeds meer geglobaliseerde wereld, dan biedt deze opleiding jou de perfecte basis voor een succesvolle loopbaan in een internationale context.

Wat kun je worden na de opleiding Global Law?

De opleiding Global Law opent de deuren naar diverse en uitdagende carrièremogelijkheden. Na het behalen van jouw diploma kun je solliciteren naar functies bij internationale advocatenkantoren, juridische afdelingen van multinationale ondernemingen, internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, Europese instellingen, non-profitorganisaties en internationale rechtbanken. Je kunt je specialiseren in gebieden zoals internationaal handelsrecht, mensenrechten, internationaal strafrecht, arbeidsrecht en nog veel meer.

Studieprogramma Global Law

Tijdens de opleiding Global Law dompelen studenten zich onder in een breed scala aan vakken die hen voorbereiden op de complexe juridische vraagstukken van onze mondiale samenleving. Je krijgt de kans om te studeren onder begeleiding van vooraanstaande docenten en experts op het gebied van internationaal recht, grensoverschrijdende handel, mensenrechten, internationale geschillenbeslechting en nog veel meer. Door middel van interactieve colleges, casestudy's en simulaties ontwikkel je niet alleen jouw juridische kennis en vaardigheden, maar ook jouw interculturele competenties en mondiaal perspectief. Typische vakken op een opleiding Global Law kunnen onder andere zijn: internationaal publiekrecht, internationaal privaatrecht, internationaal handelsrecht, mensenrechten, internationaal strafrecht en internationaal geschillenbeslechting.

Competenties Global Law

Om een diploma in Global Law te behalen, is het essentieel om een sterke analytische geest te hebben en in staat te zijn complexe juridische vraagstukken te begrijpen en op te lossen. Je moet kritisch kunnen denken, nauwkeurig zijn in het interpreteren van internationale wetgeving en het vermogen hebben om helder te communiceren en effectief samen te werken in een internationale omgeving. Daarnaast zijn interculturele gevoeligheid, een brede wereldvisie en kennis van andere talen zoals Engels van onschatbare waarde. Grijp deze unieke kans om jouw kennis van recht op mondiaal niveau te brengen met de opleiding Global Law.

Defensie
Global Law Global Law
Fixusopleiding nee
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 1 jaar
Titel na studie Bachelor of Laws
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Voor de opleiding Global Law is je profielkeuze op het vwo niet van invloed op je toelating. Ongeacht het profiel dat je hebt gekozen, ben je toelaatbaar tot deze opleiding. Het maakt dus niet uit of je het profiel Natuur en Techniek, Economie en Maatschappij, Cultuur en Maatschappij of Natuur en Gezondheid hebt gevolgd. Als je een hbo-propedeuse hebt behaald en overweegt om over te stappen naar een universitaire opleiding, is het belangrijk om te weten dat je niet automatisch toegang hebt tot een universiteit. Universiteiten kunnen aanvullende eisen stellen voor de overstap van het hbo naar de universiteit. Het kan bijvoorbeeld vereist zijn dat je specifieke vakken hebt gevolgd of dat je aan bepaalde toelatingstoetsen moet deelnemen. Het overstappen van het hbo naar de universiteit kan vaak als uitdagend worden ervaren, omdat de studielast en het academische niveau kunnen verschillen. Het is daarom raadzaam om goed te onderzoeken welke aanvullende eisen er gelden voor de opleiding Global Law aan de universiteit van jouw keuze als je van het hbo komt. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid op de overstap en eventuele vereisten om jouw kansen op toelating te vergroten.

Cultuur & Maatschappij ja
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

Voor de opleiding Global Law geldt het komende studiejaar geen numerus fixus.

Kies jij voor een voltijd opleiding Global Law aan een universiteit? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de wo opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-.

Ben jij van plan om je voor de opleiding Global Law in te schrijven? Dan dien je dit bij publieke universiteiten voor de inschrijfdatum te doen.

3 tips voor de opleiding Global Law
  • Keuze voor een beroep geeft focus aan je studie.
  • Een studentenvereniging is goed voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in de rechten.