Universitaire opleiding Management, Society and Technology

WO Management, Society and Technology (bachelor)

De opleiding Management, Society and Technology biedt een multidisciplinaire benadering van de complexe relaties tussen management, samenleving en technologie. Met deze opleiding word je uitgedaagd om te begrijpen hoe technologische ontwikkelingen invloed hebben op organisaties en de maatschappij, en hoe managementpraktijken kunnen worden aangepast om hiermee om te gaan.

Is er een goede arbeidsmarkt na Management, Society and Technology?

Na het afronden van de opleiding Management, Society and Technology heb je verschillende carrièremogelijkheden. Je kunt werkzaam zijn in functies waarbij je de kennis en inzichten in management, technologie en maatschappij combineert. Mogelijke carrièrepaden zijn onder andere managementconsultant, technologieadviseur, projectmanager voor innovatie en duurzaamheid, of beleidsadviseur op het gebied van technologie en samenleving. Daarnaast kan het starten van een eigen onderneming met innovatieve bedrijfsmodellen die inspelen op technologische en maatschappelijke veranderingen ook een optie zijn. De arbeidsmarkt voor professionals met kennis van management, samenleving en technologie biedt diverse mogelijkheden. Bedrijven en organisaties zijn op zoek naar mensen die in staat zijn om complexe vraagstukken aan te pakken en innovatieve oplossingen te bieden. Met een diploma in Management, Society and Technology heb je de vaardigheden en kennis om bij te dragen aan deze uitdagingen in verschillende sectoren, waaronder technologiebedrijven, adviesbureaus, overheden en non-profitorganisaties.

Studieprogramma Management, Society and Technology

Het studieprogramma van Management, Society and Technology omvat vakken uit verschillende disciplines, waaronder managementwetenschappen, sociologie, economie en technologie. Je ontwikkelt kritisch denken, analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen, gericht op vraagstukken op het gebied van management, technologie en maatschappij. Tijdens je studie werk je aan projecten en casestudies waarbij je de geleerde concepten toepast in praktijksituaties. Er zijn ook mogelijkheden voor stages bij organisaties die zich bezighouden met management en technologie, om waardevolle ervaring op te doen en je netwerk uit te breiden.

Wat moet je kunnen voor deze opleiding?

Om succesvol af te studeren in de opleiding Management, Society and Technology, zijn bepaalde vaardigheden en eigenschappen belangrijk. Je moet in staat zijn om complexe vraagstukken te analyseren, verbanden te leggen tussen management, technologie en maatschappelijke aspecten, en innovatieve oplossingen te bedenken. Kritisch denken, analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen zijn essentieel. Goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden zijn ook belangrijk, omdat je vaak zult werken in multidisciplinaire teams. Creativiteit, nieuwsgierigheid en een ondernemende mindset zijn waardevolle eigenschappen, omdat je wordt uitgedaagd om nieuwe ideeën te ontwikkelen en innovatief te zijn.

Defensie
Management, Society and Technology Management, Society and Technology
Fixusopleiding nee
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 1 jaar
Titel na studie Bachelor of Science
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Het maakt voor deze opleiding niet uit welke profielkeuze je hebt gekozen. Met alle profielen van het vwo ben je toelaatbaar. Natuurlijk is Engels wel erg belangrijk.

Cultuur & Maatschappij ja
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

Op dit moment hanteert de opleiding Management, Society and Technology aan de Universiteit Twente geen beperking op het aantal beschikbare plaatsen, wat betekent dat er geen numerus fixus is.

Kies jij de voltijdse opleiding MST? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de MST opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-. Dit lijkt misschien veel, maar het grootste deel wordt betaald door de belastingbetaler. Bij een particuliere opleiding is dit niet het geval. De opleiding wordt dan niet bekostigd door de overheid. Dit kan dus best prijzig zijn, maar in sommige gevallen wel een juiste beslissing, omdat de opleiding beter aan jouw wensen voldoet.

Ben jij van plan om je voor de opleiding MST in te schrijven? Dan dien je dit bij publieke universiteiten voor de inschrijfdatum te doen.

3 tips voor de opleiding Management, Society and Technology
  • Bedenk wat je wilt worden na Management, Society and Technology.
  • Een studentenvereniging is goed voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in het management.