Universitaire opleidingen Gedrag en Maatschappij

Opleidingen Gedrag en Maatschappij

Op Universiteitstart staan verschillende opleidingen in het thema gedrag en maatschappij. Zo heb je Antropologie waar je verschillende culturen gaat bestuderen. Sociologie leert je alles over het gedrag van mensen binnen een cultuur en het sociale verband. En bij Psychologie gaat het vooral over het individu. Je kennis komt onder andere van pas bij het aanpakken van probleemjongeren, het opvangen van vluchtelingen en bij onderzoek naar ziekteverzuim.

Gedrag en Maatschappij opleidingen aan de universiteit

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Deze studie gaat over menselijke samenlevingen en culturen, zoals de mens en zijn omgeving, gewoonten, symbolen en religies.

Psychologie

Het gedrag van mensen staat centraal gedurende de opleiding Psychologie, waarbij je dit gedrag en het denken van mensen onderzoekt.

Sociologie

Tijdens de bachelor Sociologie leer je hoe samenlevingen zich ontwikkelen en hoe je deze ontwikkelingen kunt bestuderen.

Vrijetijdwetenschappen

Je leert hier alles over wat mensen met hun vrije tijd doen. Gaat men nu anders op vakantie dan tien jaar geleden?

Defensie
3 tips voor een opleiding in de Gedrag en Maatschappij
  • Focus je alvast op een sociaal beroep.
  • Sluit je aan bij een studievereniging.
  • Neem een bijbaan in de lijn van je studie.
Open dagen
21+ toelatingstest doen

Beschik je niet over een toelaatbaar diploma voor bijvoorbeeld Psychologie, Culturele Antropologie of Sociologie. Dan is er toch een mogelijkheid om te worden toegelaten. Je dient dan wel 21 jaar of ouder te zijn en een pittige toets af te leggen. Dit examen bevat in ieder geval de vakken Nederlands en Engels. Informeer bij de universiteit naar jouw mogelijkheden om de Colloquium doctum toets te doen.