Universitaire opleiding European Law School

WO European Law School (bachelor)

Ontdek de dynamische wereld van Europees recht en geef je carrière een vliegende start met de opleiding European Law School. Als je gepassioneerd bent door recht, internationale betrekkingen en de Europese Unie, dan is deze opleiding jouw springplank naar een succesvolle loopbaan op het gebied van Europees recht en beleid.

Wat kun je worden na de opleiding European Law School?

De opleiding European Law School opent de deuren naar diverse en opwindende carrièremogelijkheden. Na het behalen van je diploma kun je solliciteren naar functies bij internationale advocatenkantoren, juridische afdelingen van multinationale bedrijven, overheidsinstellingen, Europese instellingen zoals de Europese Commissie en het Europees Parlement, non-profitorganisaties en internationale rechtbanken. Je kunt je specialiseren in gebieden zoals Europees mededingingsrecht, financieel recht, intellectueel eigendomsrecht, milieurecht, en nog veel meer.

Wat leer je aan de European Law School?

Tijdens de opleiding European Law School krijg je een diepgaand inzicht in het complexe juridische kader van de Europese Unie en haar lidstaten. Je bestudeert een breed scala aan vakken die variëren van Europees constitutioneel recht en mededingingsrecht tot internationale handel en mensenrechten. Door middel van interactieve colleges, casestudy's en simulatiesessies ontwikkel je niet alleen je juridische vaardigheden, maar ook je analytisch denkvermogen en probleemoplossende capaciteiten.

Wat moet je kunnen voor deze opleiding?

Om een diploma in European Law School te behalen, is het belangrijk om over sterke analytische vaardigheden te beschikken en een scherp oog voor detail te hebben. Je moet in staat zijn om complexe juridische concepten te begrijpen en toe te passen in verschillende contexten. Ook is het van belang om goed te kunnen communiceren en samen te werken, aangezien de opleiding vaak teamwork en groepsprojecten omvat. Daarnaast zijn een passie voor Europese integratie, een brede internationale mindset en een gedegen kennis van vreemde talen zoals Engels van onschatbare waarde. Grijp deze unieke kans om je te specialiseren in European Law School en maak een verschil in de steeds veranderende Europese juridische arena.

Defensie
European Law School European Law School
Fixusopleiding nee
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 1 jaar
Titel na studie Bachelor of Laws
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Het maakt voor de opleiding European Law School niet uit welke profielkeuze je hebt gekozen. Met alle profielen van het vwo ben je toelaatbaar. Houd er rekening mee dat de exacte toelatingseisen kunnen variëren tussen universiteiten en jaarlijks kunnen worden bijgewerkt. Het is daarom raadzaam om de website van de universiteit waar je interesse in hebt te raadplegen voor specifieke en actuele informatie over toelatingseisen en -procedures voor de opleiding European Law School.

Cultuur & Maatschappij ja
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

De opleiding European Law School heeft geen numerus fixus, dus is de uiterste aanmelddatum voor deze studie is 1 mei. Wil je meer weten? Bekijk dan het overzicht numerus fixus universiteiten.

Kies jij voor een voltijd opleiding European Law School aan een universiteit? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de wo opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-. Dit lijkt misschien veel, maar het grootste deel wordt betaald door de belastingbetaler.

Ben jij van plan om je voor de opleiding European Law School in te schrijven? Dan dien je dit bij publieke universiteiten voor de inschrijfdatum te doen.

3 tips voor de opleiding European Law School
  • Bedenk wat je wilt worden in de rechten.
  • Een studentenvereniging is goed voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan die past bij je opleiding.