Universitaire opleiding Entrepreneurship & Business Innovation

WO Entrepreneurship & Business Innovation (bachelor)

Ben jij een gedreven en creatieve geest die altijd op zoek is naar nieuwe zakelijke kansen en innovatieve ideeën? Dan is de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation iets voor jou! Deze opleiding richt zich op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en het stimuleren van innovatie binnen organisaties. In de dynamische wereld van vandaag is ondernemerschap van cruciaal belang. Of je nu je eigen bedrijf wilt starten, innovatieve concepten wilt ontwikkelen binnen bestaande organisaties of wilt bijdragen aan de groei van start-ups, deze opleiding biedt jou de kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in een ondernemende omgeving.

Wat kun je eigenlijk na de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation?

Afgestudeerden van de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation hebben een breed scala aan carrièremogelijkheden. Je kunt aan de slag als ondernemer, waar je je eigen bedrijfsideeën kunt omzetten in succesvolle ondernemingen. Daarnaast kun je werken in functies zoals business developer, innovatiemanager, consultant voor start-ups en scale-ups, of als intrapreneur binnen grote organisaties. Bovendien zijn er mogelijkheden om te werken bij investeringsmaatschappijen of om een carrière na te streven in business incubators en accelerators. De arbeidsmarkt voor ondernemers en innovators is dynamisch en groeiend. Bedrijven zoeken constant naar getalenteerde professionals die in staat zijn om nieuwe ideeën te genereren, innovatieve strategieën te ontwikkelen en verandering te stimuleren. Met een diploma in Entrepreneurship & Business Innovation heb je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een waardevolle bijdrage te leveren in deze snel evoluerende markt.

Studieprogramma Entrepreneurship & Business Innovation

Het studieprogramma van Entrepreneurship & Business Innovation is gericht op het ontwikkelen van zowel zakelijke als creatieve vaardigheden. Je leert de essentiële aspecten van ondernemerschap, zoals het identificeren van kansen, het opstellen van businessplannen, het beheren van financiën en het begrijpen van de juridische en ethische aspecten van het bedrijfsleven. Daarnaast besteed je aandacht aan innovatieprocessen, design thinking en het implementeren van nieuwe ideeën binnen organisaties. Tijdens je studie werk je aan praktijkgerichte projecten en casestudies, waarbij je de geleerde concepten toepast in echte zakelijke scenario's. Je hebt ook de mogelijkheid om stage te lopen bij start-ups, innovatiecentra of ondernemende organisaties, waar je waardevolle praktijkervaring opdoet en je netwerk kunt uitbreiden.

Wat moet je kunnen voor deze opleiding?

Om succesvol af te studeren in de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation, zijn bepaalde vaardigheden en eigenschappen van belang. Je moet creatief en innovatief zijn, met een passie voor het vinden van nieuwe zakelijke mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om een ondernemende mindset te hebben, waarbij je risico durft te nemen, proactief bent en doorzettingsvermogen toont. Communicatie- en samenwerkingsvaardigheden zijn ook essentieel, omdat je vaak in teamverband zult werken en met verschillende belanghebbenden moet kunnen communiceren. Flexibiliteit, aanpassingsvermogen en het vermogen om te gedijen in een snel veranderende omgeving zijn ook waardevolle eigenschappen voor ondernemers en innovators. Het vermogen om kansen te herkennen, kritisch te denken en probleemoplossend te werk te gaan, zijn vaardigheden die je verder zult ontwikkelen tijdens je studie. Klaar om je ondernemersreis te beginnen? Ontdek meer over de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation, het studieprogramma en de carrièremogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in de spannende wereld van ondernemerschap en innovatie!

Defensie
  • Waar kun je de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation volgen?
  • » Tilburg University
Entrepreneurship & Business Innovation Entrepreneurship & Business Innovation
Fixusopleiding nee
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 1 jaar
Titel na studie Bachelor of Science (BSc)
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Het maakt voor de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation niet uit welke profielkeuze je hebt gekozen. Met alle profielen van het vwo ben je toelaatbaar. Wel heb je met een c&m profiel wiskunde A of B nodig.

Cultuur & Maatschappij met wiskunde A of B
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

Op dit moment heeft de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation aan de Universiteit van Tilburg geen numerus fixus. Dit betekent dat er geen beperkt aantal beschikbare plaatsen is en er geen selectieprocedure wordt gehanteerd om studenten te selecteren.

Kies jij voor een voltijd opleiding Entrepreneurship & Business Innovation? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

In de meeste gevallen wordt de wo opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-. Dit lijkt misschien veel, maar het grootste deel wordt betaald door de belastingbetaler. Bij een particuliere opleiding is dit niet het geval. De opleiding wordt dan niet bekostigd door de overheid. Dit kan dus best prijzig zijn, maar in sommige gevallen wel een juiste beslissing, omdat de opleiding beter aan jouw wensen voldoet.

Ben jij van plan om je voor de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation in te schrijven? Dan dien je dit bij publieke universiteiten voor de inschrijfdatum te doen.

3 tips voor de opleiding Entrepreneurship & Business Innovation
  • Bedenk wat je wilt worden na Entrepreneurship & Business Innovation, want het beroepenveld is niet heel duidelijk.
  • Een studentenvereniging is goed voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in de Entrepreneurship & Business Innovation.