Universitaire opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

WO Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (bachelor)

De universitaire opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is een fascinerende studie die zich richt op de ontwikkeling en toepassing van technologie in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Als student van deze opleiding leer je alles over het ontwerp, de productie, de werking en het onderhoud van vliegtuigen, raketten, satellieten en andere lucht- en ruimtevaartuigen.

Wat kun je worden na de opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek?

De opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek biedt uitstekende carrièremogelijkheden in de lucht- en ruimtevaartindustrie, zowel nationaal als internationaal. Afgestudeerden van deze opleiding kunnen werken als ingenieurs, ontwerpers, projectleiders, technische specialisten en onderzoekers. Ze zijn betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe vliegtuigen, raketten, satellieten en andere lucht- en ruimtevaartuigen, evenals bij de verbetering van de bestaande technologieën.

Wat zijn de vakken binnen Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek?

Deze opleiding biedt een brede basis in de fundamentele wetenschappen zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde, die van essentieel belang zijn voor de lucht- en ruimtevaarttechniek. Daarnaast krijg je ook de kans om je te specialiseren in specifieke vakgebieden zoals aerodynamica, ruimtemissies, materialen en constructies, elektronica, navigatie en regeltechniek. Je krijgt de mogelijkheid om theoretische kennis toe te passen in de praktijk door middel van uitdagende projecten en stages bij gerenommeerde bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Ben jij geschikt voor Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek?

Als je gepassioneerd bent door technologie en de lucht- en ruimtevaartindustrie, dan is de universitaire opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zeker iets voor jou. Het biedt je een uitdagende en boeiende studie-ervaring en de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van technologie die de wereld verandert.

Defensie
  • Waar kun je de opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek volgen?
  • » TU Delft
Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
Fixusopleiding TU Delft
Collegegeld 2024-2025 € 2.530,- (publieke universiteiten)
Opleidingsvorm voltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Duur aansluitende master 3 jaar
Titel na studie Bachelor of Science (BSc)
ETCS punten 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Voertaal studie Engels

Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek dien je een VWO-diploma of een HBO-propedeuse diploma te hebben. Je moet een vakkenpakket hebben gevolgd dat aansluit op de opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. In je pakket moeten Dit omvat de vakken als wiskunde B en natuurkunde zitten. Daarom raden ze het profiel Natuur & Techniek (N&T) aan. Je bent ook welkom met een ander profiel, maar dan moeten de eerder genoemde vakken in je pakket zitten. Verder is een goede beheersing van de Engelse taal vereist voor de opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

Cultuur & Maatschappij met wiskunde B, natuurkunde
Economie & Maatschappij met wiskunde B, natuurkunde
Natuur & Gezondheid met wiskunde B, natuurkunde
Natuur & Techniek ja

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek heeft een numerus fixus. Hierdoor laten zij een beperkt aantal studenten toe en moet jij je voor 15 januari aanmelden. Wil je meer weten? Bekijk dan het overzicht numerus fixus universiteiten.

Kies jij voor een voltijd opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan een universiteit? Dan is de kans groot dat je studiefinanciering kunt ontvangen.

Vaak wordt de Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek opleiding bekostigd door de overheid. Jij betaalt zelf een heel klein deel van de universitaire Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek opleiding middels het betalen van collegegeld. Voor het collegejaar 2023-2024 bedraagt dit € 2.530,-. Dit lijkt misschien veel, maar het grootste deel wordt betaald door de belastingbetaler.

Publieke universiteiten hebben tijd nodig om jouw inschrijving te verwerken en helemaal als de opleiding een numerus fixus heeft. Ben jij van plan om je voor deze opleiding in te schrijven? Doe dit dan voor de inschrijfdatum.

3 tips voor de opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
  • Keuze voor een beroep geeft focus aan je studie.
  • Een studievereniging is belangrijk voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in de luchtvaart.