Leuke studentenstad Eindhoven

Studeren in Eindhoven

Eindhoven is de stad van Philips en ook de stad van de technologische vooruitgang. Met zijn 225.000 inwoners is Eindhoven de grootste stad van het zuiden alsmede vijfde stad van Nederland. Eindhoven onderscheid zich van andere steden door zich bezig te houden met innovatie.

Over de stad Eindhoven

Deze innoverende impuls is in veel facetten van de stad terug te vinden. Zo wordt er in de omgeving van Eindhoven ongeveer de helft van het budget uitgegeven aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De TU Eindhoven past heel goed bij de stad en haar omgeving. Zo zijn ze op de TU ook bezig met innovatieve studies die goed op de ontwikkelingen in hun vakgebied kunnen inspelen. De Fontys Hogescholen heeft allerlei verschillende studies te bieden, van artdirector tot jurist. Het kan allemaal in deze bruisende stad.

Uitgaan in Eindhoven

Over deze stad kan ook gezegd worden dat je er meer dan goed uit kunt gaan. Zo zijn er op het Stratumseind al meer dan 40 kroegen te vinden en is het daarmee de langste uitgaansstraat van Nederland. Verder zijn er genoeg bioscopen, theaters en evenementen om je ook buiten de kroegen om te vermaken.

Studentenkamer in Eindhoven

Eindhoven is een stad en gemeente in het zuiden van Nederland. Om preciezer te zijn in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Wonen op kamers in Eindhoven is wonen in een technologisch centrum en een echte industriestad. Eindhoven heeft haar bijnaam - de Lichtstad - te danken aan de gloeilampenfabriek van Philips.

Universiteiten in Eindhoven

Meer weten over de studentenstad Eindhoven?

In de Kennisstad Eindhoven vind je meer dan 200 cafes en uitgaansgelegenheden. Wil je meer weten over wonen, uitgaan & studeren in Eindhoven? Kijk dan op Studenten Wegwijzer.

Defensie
3 tips voor een opleiding aan de universiteit
  • Keuze voor een beroep geeft focus aan je studie.
  • Gebruik een studentenvereniging voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in de lijn van je opleiding.

Studiekeuze maken

Je kunt dan wel over een paar jaar een universitair diploma op zak hebben, maar zonder focus bereik je hier weinig mee. In samenwerking met Jobpersonality bieden wij een beroepskeuzetest aan. Deze beroepskeuzetest is kosteloos en duurt een paar minuten.

Enkele universitaire opleidingen aan de universiteiten hebben een numerus fixus ingesteld. Zij laten dan per opleiding een maximaal aantal studenten toe. Bekijk het complete overzicht met numerus fixus opleidingen aan universiteiten.

Als jij je gaat inschrijven voor een universitaire opleiding, dan dien je dit voor de gestelde inschrijfdatum te doen. Anders vervalt je recht op toelating.

Natuurlijk is de kwaliteit van een universitaire opleiding het belangrijkst voor je studiekeuze. Daarna kijk je pas waar je gaat studeren. Voor een leuke studententijd is het wel goed om daar even grondig naar te kijken. Wij hebben alle studentensteden op een rijtje gezet.

Volgens de toonaangevende QS-ranking 2023 behoren er maar 2 Nederlandse universiteiten bij de top 100 van de wereld. In de QS-ranking weegt het onderzoek erg zwaar. Op nummer 58 vinden wij de Universiteit van Amsterdam in de lijst met beste universiteiten en op plek 61 de TU Delft. De andere Nederlandse universiteiten komen niet (meer) in de lijst voor en daar doen ze blijkbaar minder goede onderzoeken.

Ga jij met een universitaire opleiding starten? Dan hebben wij een aantal tips voor jou:
  • Focus je niet alleen op je diploma, zorg dat je weet wat je na je opleiding zou willen doen. Je kunt dan wel bijna een universitair diploma op zak hebben, maar zonder focus kom je er niet.
  • Een bijbaan kan goed zijn voor je CV, neem een baantje dat aansluit bij je universitaire opleiding.
  • Gebruik je studentenvereniging niet alleen om te drinken, maar ook voor je netwerk.
  • Ga op kamers, als je dat al niet zit.
  • Doe andere activiteiten in de lijn van jouw universitaire opleiding.