TU Eindhoven (TUE)

De TU-e bundelt haar bacheloronderwijs in het TU-e Bachelor College. Als student van het Bachelor College krijg je de ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. Je kunt kiezen voor interessante combinaties tussen technische en niet-technische vakgebieden. Kortom, je leert wat jij wilt weten. Bovendien biedt het TU-e Bachelor College je de mogelijkheid om na een verkeerde studiekeuze in het eerste jaar over te stappen met relatief weinig vertraging.

Jouw toekomst start bij de TU-e in het Bachelor College, waarin de universiteit haar bacheloropleidingen bundelt. Als student van dit Bachelor College krijg je veel ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. Kies je ervoor om de diepte in te duiken of verken je juist de breedte door diverse vakgebieden te combineren? In al je keuzes word je bijgestaan door coaches en docenten.

Je start met een driejarige bacheloropleiding. Je volgt een aantal verplichte vakken, zoals wiskunde en natuurwetenschappen, en je leert technisch ontwerpen. Ook krijg je niet-technologische vakken zoals psychologie, want ingenieurs houden zich met meer bezig dan alleen techniek. In het Bachelor College ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt in het bedrijfsleven en leer je technologische kennis te vertalen naar maatschappelijk relevante toepassingen.

Meer weten over studeren in Eindhoven?