Universiteit van Amsterdam (UvA)

De Universiteit van Amsterdam (UvA) komt als beste Nederlandse Universiteit uit de bus volgens QS World University Rankings en is één van de grootste universiteiten van Europa. In 2006 is de UvA tevens toegetreden tot de League of European Research Universities (LERU), een netwerk van gerenommeerde Europese researchuniversiteiten.

De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Studenten hebben uitstekende mogelijkheden zich academisch te scholen, van bachelor en master tot een promotietraject en verder.

De UvA biedt een divers aanbod van ruim 60 bacheloropleidingen en 240 masterprogramma"s aan; specialistisch en interdisciplinair. Of je nu geïnteresseerd bent in kunstgeschiedenis of kunstmatige intelligentie: bij de UvA vind je altijd een opleiding die past bij je belangstelling en ambitie.

Studeren aan de UvA kan op allerlei manieren. Wie niet voltijd wil studeren, kan bij ongeveer de helft van de opleidingen een deeltijdprogramma volgen. Het diploma is hetzelfde, maar de opleiding duurt anderhalf tot twee keer zo lang.

De UvA biedt studenten een inspirerende academische leefomgeving én een leven in wereldstad Amsterdam. Er zijn het hele jaar door allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Daarnaast zijn er veel gezellige kroegen, eetcafés en restaurants voor een hapje en/of een drankje.

De locaties van de UvA bevinden zich voornamelijk in het centrum van Amsterdam en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast is het voor studenten mogelijk om gebruik te maken van allerlei faciliteiten als sportaccommodaties, restaurants, bibliotheken en musea.

Universiteit van Amsterdam (UvA)
Spui 21, 1012 WX Amsterdam

Postadres:
Postbus 19268
1000 GG Amsterdam
T: 020 525 1400

Meer weten over studeren in Amsterdam?