Leuke studentenstad Enschede

Studeren in Enschede

Wat je ook wilt, in Enschede is het mogelijk. Het hele jaar door is er in en om de stad van alles te beleven. Zoveel, dat je vrije tijd tekort komt. In en rond hartje stad, met onder meer Holland Casino, honderden shops en boetiekjes, bars en cafés met terrasjes, is 't gezellig winkelen en uitgaan.

Over de stad Enschede

Met de Universiteit Twente (ut) en Saxion Hogescholen - beide met een breed scala aan studiemogelijkheden- en het ITC (geografische-kaartkunde en aardkunde) telt Enschede drie grote instellingen voor hoger onderwijs. Ruim 20.000 studenten op meer dan 150.000 inwoners: de grootste plaats binnen een straal van 100 kilometer is daarmee ook veruit de grootste studentenstad. Veel afgestudeerden blijven Enschedeër, omdat ze hier gaan werken, soms door zelf een bedrijf te starten. Ook deze jonge hoogopgeleiden dragen bij aan het jonge, dynamische karakter van de stad.

Uitgaan in Enschede

Enschede is een stad en gemeente in Twente gelegen in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Overijssel. Enschede grenst in het oosten aan Duitsland. De stad Enschede is de grootste stad van de provincie Overijssel. Het levendige stadscentrum en het groen in en om de stad geven Enschede haar unieke gezicht. Met de vele voorzieningen voor inwoners, ondernemers, studenten, cultuurliefhebbers, shoppers, stappers en sporters is Enschede een plaats waar iedereen prettig kan leven, wonen en werken. Er worden volop nieuwe kamers aangeboden in de stad Enschede!

Universiteiten in Enschede

Meer weten over de studentenstad Enschede?

Studentenstad Enschede is klein maar fijn. Wil je de hot spots aan de Oude Markt ontdekken of nog meer weten over studeren in Enschede? Dan moet je ook eens op de website Studenten Wegwijzer kijken.

Defensie
3 tips voor een opleiding aan de universiteit
  • Keuze voor een beroep geeft focus aan je studie.
  • Gebruik een studentenvereniging voor je netwerk.
  • Zoek een bijbaan in de lijn van je opleiding.

Studiekeuze maken

Je kunt dan wel over een paar jaar een universitair diploma op zak hebben, maar zonder focus bereik je hier weinig mee. In samenwerking met Jobpersonality bieden wij een beroepskeuzetest aan. Deze beroepskeuzetest is kosteloos en duurt een paar minuten.

Enkele universitaire opleidingen aan de universiteiten hebben een numerus fixus ingesteld. Zij laten dan per opleiding een maximaal aantal studenten toe. Bekijk het complete overzicht met numerus fixus opleidingen aan universiteiten.

Als jij je gaat inschrijven voor een universitaire opleiding, dan dien je dit voor de gestelde inschrijfdatum te doen. Anders vervalt je recht op toelating.

Natuurlijk is de kwaliteit van een universitaire opleiding het belangrijkst voor je studiekeuze. Daarna kijk je pas waar je gaat studeren. Voor een leuke studententijd is het wel goed om daar even grondig naar te kijken. Wij hebben alle studentensteden op een rijtje gezet.

Volgens de toonaangevende QS-ranking 2023 behoren er maar 2 Nederlandse universiteiten bij de top 100 van de wereld. In de QS-ranking weegt het onderzoek erg zwaar. Op nummer 58 vinden wij de Universiteit van Amsterdam in de lijst met beste universiteiten en op plek 61 de TU Delft. De andere Nederlandse universiteiten komen niet (meer) in de lijst voor en daar doen ze blijkbaar minder goede onderzoeken.

Ga jij met een universitaire opleiding starten? Dan hebben wij een aantal tips voor jou:
  • Focus je niet alleen op je diploma, zorg dat je weet wat je na je opleiding zou willen doen. Je kunt dan wel bijna een universitair diploma op zak hebben, maar zonder focus kom je er niet.
  • Een bijbaan kan goed zijn voor je CV, neem een baantje dat aansluit bij je universitaire opleiding.
  • Gebruik je studentenvereniging niet alleen om te drinken, maar ook voor je netwerk.
  • Ga op kamers, als je dat al niet zit.
  • Doe andere activiteiten in de lijn van jouw universitaire opleiding.