Universiteit Leiden (UL)

Kwalitatief goed onderwijs, een breed aanbod van bacheloropleidingen en persoonlijke begeleiding in een sfeervolle studentenstad. Je krijgt onderwijs van docenten die baanbrekend onderzoek doen en contact hebben met collega’s over de hele wereld. Al 440 jaar leidt de universiteit studenten uit binnen- en buitenland op tot kritische denkers. Je leert vragen stellen, luisteren en antwoorden zoeken en ook nieuwe vragen stellen bij gegeven antwoorden. Zo leer je complexe vraagstukken ontrafelen. Wij helpen je graag bij je ontwikkeling, zodat de wereld van vandaag de kritische denkers krijgt die zij nodig heeft.

Bacheloropleidingen
Je kunt kiezen uit bijna vijftig opleidingen. Je vindt hier altijd een studie die bij je past; of je nu interesse hebt in iets exacts, liever een talenstudie doet of als psycholoog wilt werken. Wist je dat je bij de Universiteit Leiden onder andere de volgende studies kunt volgen?

• Bio-Farmaceutische Wetenschappen
• Internationale Betrekkingen en Organisaties
• Culturele Antropologie
• Film- en Literatuurwetenschap
• Geschiedenis
• International Studies
• Criminologie

Bekijk het complete aanbod van bacheloropleidingen op bachelors.universiteitleiden.nl.

Acht stappen van het Leids Studiesysteem
Als je kiest voor een studie aan de Universiteit Leiden, krijg je goede begeleiding bij je studiekeuze én tijdens je studie. Ons Leids Studiesysteem helpt je om je eerst breed te oriënteren op mogelijke studies en daarna echt te verdiepen in de studie van je keuze. En als je hier straks studeert, kun je je studie vlot doorlopen en succesvol afronden. Bekijk de 8 stappen van het Leids Studiesysteem.

Leiden Studentenstad
Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. Het mooie van Leiden is dat het strand vlakbij is en de stad heel centraal tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag in ligt. Vanuit deze steden ben je met je ov-studentenkaart binnen drie kwartier middenin het centrum van Leiden.

Universiteit Leiden: ook in Den Haag
In Den Haag kun je bacheloropleidingen volgen van de Universiteit Leiden die te maken hebben met de thema’s bestuur, vrede en recht, zowel in Nederland als wereldwijd. Den Haag is bij uitstek de stad als je interesse hebt in politiek en bestuur. De bacheloropleiding Bestuurskunde zit dan ook goed op zijn plek in de stad waar onze regering zetelt. In Den Haag zijn ruim 130 internationale organisatie gevestigd en vind je in het Vredespaleis het Internationaal Gerechtshof. Zij zorgen voor een kosmopolitische sfeer in de stad. Wil jij een Engelstalige bacheloropleiding volgen met internationale medestudenten, waarbij je over de grenzen kijkt en je wereld vergroot? Kies dan voor International Studies of Leiden University College The Hague.

Meer informatie
Telefoon: (071) 527 11 11
E-mail: studielijn@leidenuniv.nl
Website bacheloropleidingen: www.unileidenbachelors.nl
Website Open Dagen: https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/bachelors/voorlichtingsactiviteiten
Aanvragen brochures

Ga naar de website van Universiteit Leiden

Meer weten over studeren in Leiden?